malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Roladki porowe zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pora zawsze podawałam w postaci surowej na przykład w sałatkach. Nie wiedziałam, że pieczony może tak pysznie smakować.

Roladki porowe zapiekane

Składniki:

Roladki porowe zapiekane

 

Sposób przygotowania:

Roladki porowe zapiekane
Pora gotujemy w słonej wodzie kilka minut, można też dobrze sparzyć. Ziemniaki gotujemy na miękko, rozgniatamy. Marchewki gotujemy na miękko kroimy w plastry. Do ziemniaków dodajemy masło oraz śmietanę lekko solimy. Pora rozkładamy na warstwy, każdą z nich smarujemy ziemniakami oraz rozkładamy plastry marchewek, zwijamy, układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 20 min. chwilę przed wyjęciem układamy na porach plaster sera, pieczemy jeszcze chwilę.

Tagi:

sery ser