Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Roladki rybne z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Roladki podawać z frytkami

Roladki rybne z kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki rybne z kapustą

 

  • filet panga -0,5 kg
  • kapusta kwaszona -1 garść
  • marchewka -1 szt
  • cebula -0,5 szt
  • jabłko -1 szt
  • sól i pieprz
  • olej
  • tłuszcz
  • przyprawa do ryb

 

Sposób przygotowania:

Roladki rybne z kapustą
Filety rybne przekroić wzdłuż, aby powstały z jednego fileta dwa. Oprószyć rybę przyprawą, odstawić na godzinę. Kapustę lekko odcisnąć z nadmiaru kwasu. Jabłko i marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć z kapustą, wymieszać z olejem, doprawić solą i pieprzem. Na każdym filecie rozłożyć kapustę, zwijać w rulony, spiąć wykałaczką. Tłuszcz rozgrzać na patelni, włożyć roladki smażyć na wolnym ogniu w głębokim tłuszczu kilka minut.
Roladki rybne z kapustą
Filety z pangi przekrojone wzdłuż i obsypane przyprawą
Roladki rybne z kapustą
Wszystkie składniki zostały wymieszane z kapustą
Roladki rybne z kapustą
Filety rybne zostały zwinięte w roladki spięte wykałaczkami
Roladki rybne z kapustą
Roladki podczas smażenia w głębokim tłuszczu