katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Roladki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Schabowy troszkę inaczej bo zwinięty w roladkę. Ta wersja jest równie smaczna jak tradycyjny schaboszczak.

Roladki schabowe

Składniki:

Roladki schabowe

 

  • schab 4 plastry
  • ser żółty 4 plastry
  • szynka 4 plastry
  • musztarda 3 łyżeczki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe
Gotowe już plastry schabu rozbijamy dość mocno tłuczkiem. Każdy przygotowany płat mięsa oprószamy solą, pieprzem i smarujemy musztardą.

Kładziemy na to plaster szynki a następnie sera. Zwijamy dość ciasno w roladkę.

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i kładziemy roladki zawinięciem do dołu by je zasmażyć.

Roladki smażymy na średnim ogniu kilkakrotnie obracając.