andzia67

andzia67

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

Roladki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dla znudzonych tradycyjnymi schabowymi ,wersja urozmaicona

Roladki schabowe

Składniki:

Roladki schabowe

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe
Schab kroimy w plastry, rozbijamy przez folię tłuczkiem, solimy, pieprzymy z obu stron. Na każdy kotlet kładziemy plaster żółtego sera. Na ser kładziemy dwa podłużne plastry ogórka i posypujemy koperkiem. Zwijamy mięso w roladki i spinamy wykałaczkami. Roladki obtaczamy w tartej bułce i obsmażamy z obu stron na gorącym maśle klarowanym, żeby się lekko przyrumieniły ,następnie dusimy w bulionie jeszcze około 30 min. Sos pieczeniowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu .i wlewamy do roladek. SMACZNEGO!