misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 701]

Roladki schabowe

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne, aromatyczne pełne nadzienia roladki schabowe. Doskonałe na obiad dla całej rodziny. Niewielki nakład pracy i pyszne danie gotowe.

Roladki schabowe Więcej zdjęć (12)

Składniki:

Roladki schabowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe
Ogórki kiszone, paprykę czerwoną, marchew, żółty ser i cienką kiełbasę kroimy w słupki i boku około 5 mm. Długość i ilość dodatków zależy od wielkości oraz ilości rozbitych kotletów. Natkę pietruszki myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki.

Kotlety schabowe rozbijamy jak najcieniej uważając żeby nie zrobić dziury. Tak przygotowane mięso doprawiamy z każdej strony papryką ostrą i słodką, świeżo mielonym pieprzem oraz solą morską.

Na każdym rozbitym kotlecie układamy dodatki i zwijamy zgrabne roladki, które obwiązujemy nitką lub sznurkiem, żeby się nie rozwinęły.

Gotowe roladki obsmażamy na złoto na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Na patelnię z obsmażonym mięsem wlewamy wodę. Dodajemy przyprawy, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości mięsa.

Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Roladki schabowe
Dodatki do roladek kroimy w miarę równej wielkości słupki
Roladki schabowe
Kotlety schabowe rozbijamy w miarę cienko
Roladki schabowe
Rozbite kotlety przyprawiamy z każdej strony
Roladki schabowe
Na przyprawione kotlety układamy przygotowane wcześniej dodatki
Roladki schabowe
Zwijamy zgrabne roladki które obwiązujemy nitką
Roladki schabowe
Roladki układamy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni
Roladki schabowe
Roladki obsmażamy z każdej strony na rumiano
Roladki schabowe
Do obsmażonych roladek wlewamy wodę
Roladki schabowe
Dodajemy przyprawy
Roladki schabowe
Dusimy do miękkości
Roladki schabowe
Gotowe roladki podajemy z dowolnymi dodatkami