SUPERPRZEPIS

Roladki schabowe Eli z jabłkami

         
ocena: 4/5 głosów: 6
Roladki schabowe Eli z jabłkami Więcej zdjęć (5)

Pyszne roladki schabowe nadziewane jabłkami z majerankiem.

Składniki:

Roladki schabowe Eli z jabłkami

 

  • Przepis na 1 porcję.

 

  • 1 kotlet schabowy bez kości
  • 2 jabłka
  • 1 płaska łyżka majeranku
  • 1 mała cebula
  • 2 szczypty czosnku granulowanego
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • nici kuchenne

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe Eli z jabłkami
Obraną cebulę drobno pokroić.Umyty i osuszony kotlet rozbić tłuczkiem na cienki płat.Jabłka umyć,obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne.Pokroić jabłka w kostę i skropić sokiem z cytryny żeby nie zczerniały.Jabłka odsączyć z soku,dodać majeranek,sól,pieprz i wymieszać.Częśc jabłek rozłożyć na kotlecie.Ciasno zwinąć kotlet w roladkę i obwiązać nićmi kuchennymi.W rondelku rozgrzać olej i obsmażyć roladkę ze wszystkich stron na rumiano.Do roladki dodać cebulę i jeszcze smażyć razem.aż cebula się zeszkli.Podlać mięso wodą,dodać czosnek dla złamania smaku i dusić około 30 minut.Do roladki dodać pozostałe jabłka i dusić jeszcze około 8 minut pod przykryciem.Rondelek odkryć i odparować wodę z jabłek.Gotową roladkę odwinąć z nici i pokroić na plastry.Podawać roladkę z uprażonymi jabłkami.Smacznego!.
Roladki schabowe Eli z jabłkami
Umyty i osuszony kotlet rozbić tłuczkiem na cienki płat.
Roladki schabowe Eli z jabłkami
Częśc jabłek z przyprawami wyłożyć na kotlet.
Roladki schabowe Eli z jabłkami
.Ciasno zwinąć kotlet w roladkę i obwiązać nićmi kuchennymi.
Roladki schabowe Eli z jabłkami
Roladki obsmażyć na rumiano i dusić razem z jabłkami.