rzelkazag

rzelkazag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 379]

Roladki schabowe nadziewane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Schab faszerowany pastą z suszonych pomidorów oraz wędzonym serem. Duszony w warzywach. Niebo w gębie :)

Roladki schabowe nadziewane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe nadziewane

 

  • 4 plastry schabu
  • 4 łyżki pasty z suszonych pomidorów
  • 10 pieczarek
  • ¼ papryki czerwonej
  • 4 paluchy sera wędzonego
  • 4 łyżki mąki
  • 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnię
  • sól, pieprz
  • nić spożywcza

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe nadziewane
Schab oprószamy sola i pieprzem, rozbijamy na cieniutkie kotlety. Smarujemy każdy pastą z suszonych pomidorów. Pieczarki kroimy w talarki i delikatnie podduszamy. Układamy je na każdym kotlecie, a następnie na jednym boku kładziemy pasek papryki oraz paluch serowy. Zawijamy boki do środka, a następnie zwijamy na kształt roladki. Oplatamy nicią i mocno wiążemy. Każdą roladkę obtaczamy w mące i obsmażamy bez dodatku tłuszczu na rozgrzanej głębokiej patelni. Obsmażone podlewamy wodą i dusimy bez przykrycia ok 40 minut, obracając je co jakiś czas. Jeśli potrzeba dolewamy odrobinę wody. Do roladek wsypujemy opakowanie mrożonych warzyw na patelnię i dusimy ok 15 minut, do momentu aż woda całkowicie odparuje. Jeśli chcemy możemy delikatnie posolić.  
Roladki schabowe nadziewane
Plastry schabu cienko rozbijamy i smarujemy pastą z jednej strony
Roladki schabowe nadziewane
Nadziewamy przygotowanymi pieczarkami, serem oraz papryką
Roladki schabowe nadziewane
Zwijamy, obtaczamy w mące, obsmażamy a następnie dusimy dolewając wodę
Roladki schabowe nadziewane
Do roladek dosypujemy warzywa na patelnię i jeszcze chwilkę dusimy