zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Roladki schabowe pieczone

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Smaczne roladki ze schabu z pysznym i urozmaiconym nadzieniem. Tym razem z piekarnika.

Roladki schabowe pieczone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe pieczone

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe pieczone
Marchew i cebulę obrać a potem umyć. Marchew, cukinię i imbir zetrzeć na tarce, cebulę i pomidory pokroić w kostkę a pieczarki pokroić w plasterki i posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić przygotowane składniki oraz kapary i podsmażyć farsz a potem doprawić do smaku i przestudzić.

Schab umyć, osuszyć i pokroić na 5 grubych plastrów i rozbić cienko tłuczkiem do mięsa.. Posolić i oprószyć pieprzem. Na każdy płat schabu nałożyć porcję farszu, rozsmarować po mięsie i zwinąć w roladę. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem a na nie zetrzeć masło i ser na tarce o drobnych oczkach i oprószyć papryką.

Tak przygotowane roladki przykryć pokrywką, naczynie wstawić do piekarnika. Nastawić temperaturę na 200 stopni a gdy piekarnik się nagrzeje piec 25 minut. Potem zdjąć pokrywkę i podpiec do zrumienienia się wierzchu roladek około 3 minuty. Podawać na gorąco z dowolnymi dodatkami.
Roladki schabowe pieczone
Etap 1przygotwac farsz do roladek i wystudzić
Roladki schabowe pieczone
Etap 2przygotwane kotlety posmarowac farszem
Roladki schabowe pieczone
Etap 3zawinąć rolady ułożyć w naczyniu żaroodpornym
Roladki schabowe pieczone
Etap 4roaldki upiec i podawać na gorąco...