Strona główna Roladki schabowe w sosie

Roladki schabowe w sosie

Schab « poprzedni | następny »
monikaT83 offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 909
zdjęcia: 1 z 4
Roladki schabowe w sosie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna propozycja na niedzielny obiad


trudność: łatwe
czas:

Roladki schabowe w sosie - SKŁADNIKI:

  • 5 kotletów ze schabu bez kości
  • 10 dag kiełbasy żywieckiej
  • 1 ogórek kiszony
  • 1-2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka mąki
  • 2-3 łyżki dobrej margaryny do smażenia
  • sól, pieprz

Roladki schabowe w sosie - PRZYGOTOWANIE:

Mięso myjemy i dokładnie wycieramy ręcznikiem papierowym,żeby były suche. Rozbijamy je tłuczkiem dosyć cienko, ale bez przesady. W miseczce mieszamy sól z pieprzem i nacieramy każdy kotlet z obu stron. Ogórka kroimy na 4 części, a potem jeszcze na pół. Kiełbasę kroimy na słupki o szerokości około 1 cm. Przyprawione mięso smarujemy ketchupem i układamy na nim ogórka i kiełbasę, zawijamy w roladkę. Postępujemy tak z całym mięsem jaki mamy. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie margarynę rozpuszczamy na patelni i na gorącej obsmażamy roladki z obu stron bardzo dokładnie,żeby wszystkie pory się pozamykały i smak został w środku mięska. Gdy już uda nam się to zrobić wlewamy na patelnię około 1 szklanki przegotowanej zimnej wody, przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy roladki, co jakiś czas mieszając. Gdy płyn zbyt szybko się wygotuje należy jeszcze podlać wodą mięso. W miseczce łyżkę mąki wymieszać z pól szklanki wodą, solą i wlać na patelnie, dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Zagotować. Podawać z ziemniakami i surówką. ja zwykle podaję z surówką z marchewki z majonezem(przepis podany:-))


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki schabowe w sosie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab nadziewany morelą Schab na kanapki z szynkowara Schab z kością duszony w marchewce
Suszony schab na włoską nutę Schab z wędzonym kurczakiem Schab marynowany suszony
Zrazy ze schabu tradycyjne Schab duszony w sosie Roladki schabowe nadziewane
Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką Schabowe falbanki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane