Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki schabowe z camembertem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Kotlety opłucz, osusz i rozbij tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem. Na oleju podsmaż posiekany czosnek, dodaj szpinak, duś kilka minut

Roladki schabowe z camembertem

Składniki:

Roladki schabowe z camembertem

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z camembertem
Kotlety opłucz, osusz i rozbij lekko tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem. Na oleju podsmaż posiekany czosnek, dodaj rozmrożony szpinak, duś kilka minut i dopraw do smaku. Ser camembert pokrój w plastry, rozłóż go na mięsie, na każdy kotlet rozłóż warstwę szpinaku. Uformuj roladki, zwiąż nitką lub zepnij wykałaczkami. Usmaż na oleju, tak aby były rumiane z każdej strony.