migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Roladki schabowe z kremem chrzanowym i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Roladki ze schabu nadziewane żółtym serem i kremem chranowym. Fajnie smakuje i szybko sie przygotowuje.

Roladki schabowe z kremem chrzanowym i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z kremem chrzanowym i serem

 

  • 6 plastrów schabu
  • 120 g sera żółtego
  • sól,pieprz
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu tartego
  • do panierowania bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z kremem chrzanowym i serem
Schab rozbić tłuczkiem. Z obu stron posolić i popieprzyć. Majonez wymieszać z chrzanem. Ser żółty pokroić na sześć kawałków. Każdy rozbity plaster schabu posmarować kremem chrzanowym, ułożyć przy brzegu kawałek sera i zwinąć w roladkę. Następnie roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na wolnym ogniu, ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Roladki schabowe z kremem chrzanowym i serem
Etap 1 Schab rozbić tłuczkiem. Z obu stron posolić i popieprzyć.
Roladki schabowe z kremem chrzanowym i serem
Etap 2 Każdy rozbity plaster schabu posmarować kremem chrzanowym, ułożyć przy brzegu kawałek sera i zwinąć w roladkę..
Roladki schabowe z kremem chrzanowym i serem
Etap 3 Następnie roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Roladki schabowe z kremem chrzanowym i serem
Etap 4 Roladki smażyć na wolnym ogniu, ze wszystkich stron na złoty kolor.