madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Roladki schabowe z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Bardzo dobre roladki schabowe z ciekawym nadzieniem.

Roladki schabowe z mięsem mielonym

Składniki:

Roladki schabowe z mięsem mielonym

 

  • 8 plastrów schabu
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do mięsa mielonego

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z mięsem mielonym
Plastry schabu dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie lekko rozbijamy tłuczkiem.
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w półplasterki. Następnie pieczarki wraz z cebulą smażymy na odrobinie oleju.
Mięso mielone doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego, solą oraz pieprzem, wyrabiamy chwilę dłońmi. Usmażone pieczarki studzimy, a następnie dodajemy je do mięsa mielonego. Ponownie dokładnie wyrabiamy masę. Następnie na plastry schabu wykładamy porcję masy mięsno-pieczarkowej. Ciasno zwijamy roladki i spinamy je wykałaczkami. Gotowe roladki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do pielarnika nagrzanego do 190*C. Pieczemy godzinę.