Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki schabowe z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Apetyczne roladki schabowe wypełnione mielonym mięskiem duszone w przepysznym sosie są świetnym pomysłem na obiad.

Roladki schabowe z mięsem mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z mięsem mielonym
Mięso mielone przełożyć do miseczki. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i do smaku przyprawę kucharek, pieprz i zioła prowansalskie. Wyrobić jednolitą masę. Plastry schabu rozbić. Oprószyć kucharkiem i pieprzem. Na każdym kawałku schabu rozłożyć część mięsa mielonego. Zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej. Na rozgrzany olej ułożyć roladki. Smażyć na rumiano z każdej strony. Podsmażone roladki podlać wodą. Dodać kostkę rosołową oraz ziele angielskie. Dusić pod przykryciem do miękkości. Kiedy mięso będzie miękkie mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do sosu, zagotować. Sos doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i surówką. 
Roladki schabowe z mięsem mielonym
Mięso mielone rozrobić z przyprawami i czosniem.
Roladki schabowe z mięsem mielonym
Na plastrach schabu rozłożyć mielone mięso.
Roladki schabowe z mięsem mielonym
Mięso podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Roladki schabowe z mięsem mielonym
Mięso podlać wodą i dusić pod przykryciem.