pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Roladki schabowe z nadzieniem pieczarkow

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki schabowe z nadzieniem pieczarkowym

Roladki schabowe z nadzieniem pieczarkow Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z nadzieniem pieczarkow

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z nadzieniem pieczarkow
Cebulę pokroić w kostkę i smażyć na rozgrzanym oleju aż będzie miękka. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Gdy cebula zrobi się miękka dodać pieczarki i smażyć aż będą miękkie i aromatyczne. Do smaku można dodać trochę soli. Schab pokroić na plastry o grubości ok. 1 cm i rozbić tłuczkiem. Mięso przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Gdy farsz wystygnie nakładać na kotlety i zwijać w rulonik. Zwinięte mięso obtoczyć w panierce w następującej kolejności: mąka, jajko, bułka tarta. Tak przygotowane roladki smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony do uzyskania złotego koloru. Podałem z ziemniaczkami. Smacznego.
Roladki schabowe z nadzieniem pieczarkow
Do smażącej się cebuli dodajemy starte pieczarki
Roladki schabowe z nadzieniem pieczarkow
Plastrry schabu rozbijamy cienko tłuczkiem
Roladki schabowe z nadzieniem pieczarkow
Na przyprawione plastry schabu wykładam farsz pieczarkowy
Roladki schabowe z nadzieniem pieczarkow
Roladki zwijam i panieruję w mące, jajku i bułce tartej