basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Roladki schabowe z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki są bardzo smaczne.

Roladki schabowe z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki schabowe z pieczarkami

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z pieczarkami

Plastry schabu rozbijam delikatnie, obsypuję przyprawami, nakrywam i wstawiam do lodówki na całą noc. Pieczarki,płuczę,odsączam, kroję drobno i na rozgrzanym maśle smażę, dodając po odparowaniu nadmiaru wody, pokrojoną cebulę.Pieczarki troszkę solę, pieprzę. Na przygotowane plastry schabu, kładę porcję usmażonych pieczarek, zawijam dokładnie,obwiązuję nicią i na rozgrzanym tłuszczu obsmażam z każdej strony.Po obsmażeniu roladki przekładam do rondla, podlewam niewielką ilością wody, dodaję ziele angielskie,liść laurowy, dusze do miękkości mięsa. Uduszone roladki podaję z ziemniaczkami i dowolną surówką. Życzę smacznego.

Redakcja poleca: