Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Roladki schabowe z serkiem żółtym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Polskie dobre danko :) Co więcej ?

Roladki schabowe z serkiem żółtym

Składniki:

Roladki schabowe z serkiem żółtym

 

  • 8 sztuk (kotletów) schab bez kości,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smażenia olej do smażenia,
  • 1 do obtoczenia jajo,
  • do obtoczenia bułka tarta,
  • 20-25 dkg ser żółty

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z serkiem żółtym
Schab płuczemy i rozbijamy na kotlety. Ser żółty kroimy w kaski i po 1 lub 2 paski wsadzamy na środek kotleta i zawijamy. Aby ser nie wypłyną nie pożądanie przy smażeniu nabijamy roladki wykałaczkami z obu dwu stron zamykając w ten sposób wyjście serowi. Wybijamy i rozbijamy jajko razem z solą i pieprzem , obtaczamy roladki w jajku a później w bułce tartej. I na patelnie z rozgrzanym olejem . Smażymy około 10min. SMACZNEGO!