agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Roladki schabowe z wątróbką drobiową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moja pierwsza próba połączenia schabu i wątróbki drobiowej. Roladki są oryginalne i bardzo smaczne. Można przygotować je wcześniej i tylko podgrzać przed podaniem.

Roladki schabowe z wątróbką drobiową Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki schabowe z wątróbką drobiową

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z wątróbką drobiową
Wątróbkę oczyścić , opłukać i osuszyć. Następnie oprószyć w mące, Lekko przesmażyć na oleju, pod koniec smażenia, lekko posolić i popieprzyć. Kotlety schabowe opłukać i osuszyć, dobrze rozbić. Z obu stron posypać solą i pieprzem, od wewnętrznej dodatkowo posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obsmażoną wątróbkę ułożyć na końcu mięsa i ciasno zawijać. Obtaczać w jajku następnie w bułce, można powtórzyć, żeby panierka była grubsza i trwalsza. Obsmażyć na oleju na słoty kolor. Następie przełożyć do naczynia wysmarowanego odrobiną masła i podpiec ok 10-25 minut . Smacznego:)
Roladki schabowe z wątróbką drobiową
mięso dobrze rozbić i posypac solą i pieprzem
Roladki schabowe z wątróbką drobiową
na końcu mięsa ułożyć obsmażoną wątróbkę
Roladki schabowe z wątróbką drobiową
mięso ciasno zwijać w roladę i obtaczać w panierce