Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Roladki schabowe z zieloną niespodzianką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Roladki schabowe z zieloną niespodzianką

Roladki schabowe z zieloną niespodzianką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z zieloną niespodzianką

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z zieloną niespodzianką
Kotlety schabowy rozbić dość cienko, a następnie oprószyć solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić i chwilę dusić na patelni, aż woda odparuje. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do szpinaku. Śmietanę dodać do szpinaku, doprawić go do smaku solą ziołową oraz grubo zmielonym pieprzem i jeszcze chwilę całość podsmażyć, aby wszystkie smaki się połączyły. Gdy szpinak wystygnie rozsmarować porcję na środku każdego kotleta i zwijać w roladki spinając wykałaczkami. Roladki panierować najpierw w mące, później w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone roladki włożyć jeszcze do rozgrzanego piekarnika do 180 st na 15 min. Gotowe roladki podawać do obiadu z ziemniakami i dowolną surówką.
Roladki schabowe z zieloną niespodzianką
Roladki schabowe z zieloną niespodzianką
Roladki schabowe z zieloną niespodzianką
Roladki schabowe z zieloną niespodzianką