czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Roladki schabowe z zielonym farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Roladki z bardzo smacznym i zdrowym, zielonym farszem, zachęcają do skosztowania.

Roladki schabowe z zielonym farszem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki schabowe z zielonym farszem

 

  • 4 plastry schabu bez kości,
  • 1 mała cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 30g sera rokpol,
  • pęczek natki pietruszki,
  • pęczek szczypiorku,
  • 2 łyżki posiekanych liści bazylii,
  • sól, pieprz ziołowy,
  • słodka papryka,
  • jajko,
  • bułka tarta.

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z zielonym farszem
Każdy kawałek mięsa cienko rozbić. Natrzeć z obu stron solą, ziołowym pieprzem oraz słodką papryką. Zieleninę umyć i drobno posiekać, dodać pokruszony ser oraz posiekaną cebulkę. Na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku. Wymieszać. Farsz nakładać na plastrach mięsa. Delikatnie zwijać w roladki. Spiąć wykałaczką. Panierować w rozkłóconym jajku oraz w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na złoto na mocno rozgrzanym oleju. Osączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Roladki schabowe z zielonym farszem
Zielenin,e mieszamy z pokruszonym serem, doprawić
Roladki schabowe z zielonym farszem
Farsz nakładamy na mięso, rolujemy, smażymy