Roladki schabowe ze szparagami i roladą ustrzycką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab, szparagi i wędzona rolada ustrzycka skomponowały się ze sobą znakomicie tworząc szybkie w przygotowaniu roladki.

Roladki schabowe ze szparagami i roladą ustrzycką

Składniki:

Roladki schabowe ze szparagami i roladą ustrzycką

 

  • 4 plastry schabu bez kości
  • 8 zielonych szparagów
  • 4 słupki wędzonej rolady ustrzyckiej
  • sól i pieprz
  • woda do gotowania
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe ze szparagami i roladą ustrzycką
Ze szparagów usuwamy zdrewniałe kawałki, gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Po ugotowaniu przekładamy do lodowatej wody, aby zachowały kolor.

Mięso delikatnie rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Na brzegu każdego kawałka rozbitego schabu układamy po 2 szparagi i po 1 słupku rolady ustrzyckiej, zwijamy ciasno i owijamy każdą roladkę nitką, aby się nie rozwinęła.

Smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na rumiano.