Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Roladki schabowe ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Roladki podajemy z ulubionymi dodatkami

Roladki schabowe ze szpinakiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki schabowe ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe ze szpinakiem
Szpinak przebieramy, dokładnie płuczemy, podlewamy odrobiną wody i dusimy 2-3 minuty, po czym dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę oraz pokrojony w drobną kostkę ser feta i mieszamy do czasu aż ser się rozpuści, studzimy (wg upodobań można szpinak doprawić dodatkowo solą). Kotlety mocno rozbijamy tłuczkiem i lekko solimy. Na każdym kotlecie kładziemy doprawiony szpinak i zwijamy roladki, które spinamy wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju obsmażamy roladki ze wszystkich stron na rumiano, podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości mięsa na wolnym ogniu. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Roladki schabowe ze szpinakiem
Kotlety mocno rozbijamy tłuczkiem i lekko solimy. Na każdym kotlecie kładziemy doprawiony szpinak
Roladki schabowe ze szpinakiem
zwijamy roladki, które spinamy wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju obsmażamy roladki ze wszystkich stron na rumiano