marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Roladki śledziowe z nadzieniem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Płaty śledziowe namoczyć,potem odsączyć.Cebulę obrać, pokroić w piórka,paprykę i oliwki odsączyć.Nadziewać płaty,zwinąć,przebić wykałaczkami

Roladki śledziowe z nadzieniem.

Składniki:

Roladki śledziowe z nadzieniem.

 

  • 10 płatów śledziowych,
  • słoiczek papryki konserwowej,
  • 10 oliwek z zalewy,
  • 1 mała cebula,
  • 10 suszonych śliwek,
  • ziarenka czerwonego pieprzu.
  • Dodatek:cienkie drewniane wykałaczki.

Sposób przygotowania:

Roladki śledziowe z nadzieniem.
Płaty śledziowe wyjąć z octu i namoczyć na noc w wodzie letniej
a na drugi dzień odsączyć i rozłożyć na deseczkę.Cebulę obrać,
opłukać i pokroić w piórka,paprykę i oliwki wyjąć i odsączyć na sitku.Następnie nadziewać każdy płat kawałkiem papryki,cebuli,
wypestkowaną śliwką oraz oliwką.Zwinąć płaty mocno, przebić wy-
-kałaczkami i kłaść na półmisku.Podawać posypane kulkami czerwonego pieprzu i obłożyć pozostałymi płatami konserwowej
papryki.

Tagi:

śliwki