dommagda

dommagda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 42]

Roladki szynkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Ruloniki można przewiązać szczypiorkiem.

Roladki szynkowe

Składniki:

Roladki szynkowe

 

  • 250 g ziemniaków
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 cebulki ze szczypiorkiem
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 50 g miękkiego masła
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • biały pieprz
  • 8 dużych plastrów szynki

Sposób przygotowania:

Roladki szynkowe
Ziemniaki gotujemy z dodatkiem soli i kminku ok. 20 minut.Cebuli ze szczypiorkiem kroimy w krążki.Ogórki kroimy w kosteczkę .Jaja gotujemy..Żółtka kruszymy,białka siekamy.Przestudzone ziemniaki ucieramy z żółtkami,masłem,musztardą i jogurtem.Pastę mieszamy z cebulką,ogórkiem i białkiem.Plastry szynki smarujemy farszem,rolujemy i układamy na półmisku.

Tagi:

szynka