gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Roladki wieprzowe z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki wieprzowe z farszem pieczarkowym...

Roladki wieprzowe z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki wieprzowe z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z pieczarkami
Pieczarki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Następnie podsmażamy do momentu, aż odparuje woda i dodajemy cebulę potartą na tarce. Wszystko razem przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i studzimy farsz. Karkówkę kroimy w plastry i cienko rozbijamy tłuczkiem. Plastry posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. Farsz rozsmarowujemy na rozbitych plastrach. Po czym zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką lub związujemy nitką. Smażymy pod przykryciem do miękkości (od czasu do czasu obracając i w razie potrzeby podlewamy wodą)
Roladki wieprzowe z pieczarkami
Pieczarki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Następnie podsmażamy do momentu, aż odparuje woda i dodajemy cebulę potartą na tarce.
Roladki wieprzowe z pieczarkami
Karkówkę kroimy w plastry i cienko rozbijamy tłuczkiem.
Roladki wieprzowe z pieczarkami
Farsz rozsmarowujemy na rozbitych plastrach...

Tagi:

przyprawy