Strona główna Roladki wieprzowe z pieczarkami

Roladki wieprzowe z pieczarkami

Ilonar2301 - Przepis na: Roladki wieprzowe z pieczarkami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 713
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Roladki wieprzowe z pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Schab inaczej niż zwykle.


trudność: średne
czas:

Roladki wieprzowe z pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • 1 kg schab,
  • 10 dag bułka tarta,
  • 2 sztuki jajka,
  • do smaku przyprawa do mięsa wieprzowego Prymat,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku Sól,
  • 15 dag ser żółty,
  • 1 sztuka cebula,
  • 25-30 dag pieczarki,
  • olej do smażenia

Roladki wieprzowe z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Schab umyć, osuszyć i pokroić na porcje( kotlety). Każdą z porcji rozbić tłuczkiem kuchennym, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do mięs. Pieczarki i cebulę posiekać. Cebulą zeszklić na łyżce oleju i poddusić wraz z pieczarkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na porcjach wieprzowiny układać po plasterku żółtego sera, na ser wykładać pieczarki i zawijać roladki. Spiąć je wykałaczkami. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć je na rozgrzanym na patelni oleju z każdej strony na złoto. Usmażone roladki przekładać do naczynia żaroodpornego i zapiec przez około 15 minut w temp. 200 stopni. Tak przygotowane roladki podawać z dowolną surówką i ziemniaczkami( mogą być pieczone lub gotowane na parze).


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki wieprzowe z pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Suszony schab na włoską nutę Schab z wędzonym kurczakiem Schab marynowany suszony
Zrazy ze schabu tradycyjne Schab duszony w sosie Roladki schabowe nadziewane
Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką Schabowe falbanki
Kotlety schabowe z papryką i dynią Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane