Strona główna Roladki wieprzowe z pieczarkami

Roladki wieprzowe z pieczarkami

Ilonar2301 - Przepis na: Roladki wieprzowe z pieczarkami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 712
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Roladki wieprzowe z pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Schab inaczej niż zwykle.


trudność: średne
czas:

Roladki wieprzowe z pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • 1 kg schab,
  • 10 dag bułka tarta,
  • 2 sztuki jajka,
  • do smaku przyprawa do mięsa wieprzowego Prymat,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku Sól,
  • 15 dag ser żółty,
  • 1 sztuka cebula,
  • 25-30 dag pieczarki,
  • olej do smażenia

Roladki wieprzowe z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Schab umyć, osuszyć i pokroić na porcje( kotlety). Każdą z porcji rozbić tłuczkiem kuchennym, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do mięs. Pieczarki i cebulę posiekać. Cebulą zeszklić na łyżce oleju i poddusić wraz z pieczarkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na porcjach wieprzowiny układać po plasterku żółtego sera, na ser wykładać pieczarki i zawijać roladki. Spiąć je wykałaczkami. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć je na rozgrzanym na patelni oleju z każdej strony na złoto. Usmażone roladki przekładać do naczynia żaroodpornego i zapiec przez około 15 minut w temp. 200 stopni. Tak przygotowane roladki podawać z dowolną surówką i ziemniaczkami( mogą być pieczone lub gotowane na parze).


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki wieprzowe z pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab w panierce z semoliną Zapiekany schabowy Grillowany schab z duszonymi maślakami
Roladki w sosie śmietanowym Roladki schabowe z grzybami i warzywami Kotlety schabowe z nadzieniem
Schab w aromatycznej kiszonej kapuście Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią Najprostsza pieczeń ze schabu Niby gulasz z szaszłyka

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane