Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 733]

Roladki wieprzowe z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab inaczej niż zwykle.

Roladki wieprzowe z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki wieprzowe z pieczarkami

  • 1 kg schab,
  • 10 dag bułka tarta,
  • 2 sztuki jajka,
  • do smaku przyprawa do mięsa wieprzowego Prymat,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku Sól,
  • 15 dag ser żółty,
  • 1 sztuka cebula,
  • 25-30 dag pieczarki,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z pieczarkami

Schab umyć, osuszyć i pokroić na porcje( kotlety). Każdą z porcji rozbić tłuczkiem kuchennym, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do mięs. Pieczarki i cebulę posiekać. Cebulą zeszklić na łyżce oleju i poddusić wraz z pieczarkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na porcjach wieprzowiny układać po plasterku żółtego sera, na ser wykładać pieczarki i zawijać roladki. Spiąć je wykałaczkami. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć je na rozgrzanym na patelni oleju z każdej strony na złoto. Usmażone roladki przekładać do naczynia żaroodpornego i zapiec przez około 15 minut w temp. 200 stopni. Tak przygotowane roladki podawać z dowolną surówką i ziemniaczkami( mogą być pieczone lub gotowane na parze).