bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Roladki wołowe wg Bogusi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 27

Roladki są bardzo smaczne i aromatyczne, Często podaję je z kluskami śląskimi oraz surówką. Polecam na obiad.

Roladki wołowe wg Bogusi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki wołowe wg Bogusi

 

  • 5 plastrów mięsa wołowego

 

 

  • 1 cebula

 

  • 5 plastrów boczku wędzonego

 

  • musztarda

 

  • majeranek

 

 

  • 2 listki laurowe

 

 

  • przyprawa maggi w płynie

 

 

  • olej do smażenia

 

  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Roladki wołowe wg Bogusi
Każdy kawałek mięsa rozbijamy, smarujemy musztardą i posypujemy majerankiem. Obrana cebulę, boczek oraz ogórki kroimy w paski, układamy na każdym kawałku mięsa i zwijamy roladki.

Obtaczamy w mące, na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na rumiany kolor z obydwu stron. Przekładamy do garnka, wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości mięsa.

Zagęszczamy mąką, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą maggi oraz majerankiem. 
Roladki   wołowe
do środka roladek dodajemy boczek, cebule oraz ogórki
Roladki   wołowe
przygotowane roladki obtaczamy w mące i obsmażamy