Roladki wołowe

Wołowina « poprzedni | następny »
halina - Przepis na: Roladki wołowe offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 622
Roladki wołowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne roladki wołowe z grzybami


trudność: średne
czas:

Roladki wołowe - SKŁADNIKI:

  • wołowina bez kości 60 dag
  • boczek wędzony 10 dag
  • cebula 1 sztuka
  • ogórek kiszony 1 sztuka
  • śmietana 70 ml
  • grzyby suszone 8 sztuk
  • musztarda francuska 2 łyżki
  • olej 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Roladki wołowe - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby namoczyć i ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Mięso kroimy na 4 kotlety, rozbijamy tłuczkiem. Ogórka kroimy w plastry. Grzyby gotowane kroimy w paski, cebule kroimy w piórka. Kotlety smarujemy z jednej strony musztardą, układamy po plasterku boczku trochę cebuli, ogórki plasterki i grzyby. Łyżkę grzybów zostawić.Zwijamy ciasno, spinamy wykałaczką. Wkładamy do rondla na rozgrzany olej i opiekamy. Podlewamy wywarem z gotowanych grzybów, dodajemy pozostałe grzybki czyli 1 łyżkę. Przyprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dusimy do miękkości. Wlewamy śmietanę mieszamy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki wołowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Strogonow z sosem worcestershire Mielone zraziki nadziewane porem i papryką Szponder w sosie chrzanowym
Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu  Sezonowe leczo z wołowiną
Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu  Rozbef wołowy w sosie chimichurri
Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane