Roladki wołowe

Wołowina « poprzedni | następny »
halina - Przepis na: Roladki wołowe offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 620
Roladki wołowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne roladki wołowe z grzybami


trudność: średne
czas:

Roladki wołowe - SKŁADNIKI:

  • wołowina bez kości 60 dag
  • boczek wędzony 10 dag
  • cebula 1 sztuka
  • ogórek kiszony 1 sztuka
  • śmietana 70 ml
  • grzyby suszone 8 sztuk
  • musztarda francuska 2 łyżki
  • olej 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Roladki wołowe - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby namoczyć i ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Mięso kroimy na 4 kotlety, rozbijamy tłuczkiem. Ogórka kroimy w plastry. Grzyby gotowane kroimy w paski, cebule kroimy w piórka. Kotlety smarujemy z jednej strony musztardą, układamy po plasterku boczku trochę cebuli, ogórki plasterki i grzyby. Łyżkę grzybów zostawić.Zwijamy ciasno, spinamy wykałaczką. Wkładamy do rondla na rozgrzany olej i opiekamy. Podlewamy wywarem z gotowanych grzybów, dodajemy pozostałe grzybki czyli 1 łyżkę. Przyprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dusimy do miękkości. Wlewamy śmietanę mieszamy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki wołowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Wołowina w winie i pieprzu  Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski
Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu  Rozbef wołowy w sosie chimichurri Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid
Papryka faszerowana na ostro Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze  Kotlety mielone z suszonymi grzybami
Lasagne z kapustą pekińską i wołowiną Taco Bravo i inne Włoskie pulpety

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane