goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Roladki wołowe z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Farsz może być jaki tylko sobie zamarzymy, ten ostatnio był moim debiutem i gorąco go polecam.

Roladki wołowe z kapustą pekińską

Składniki:

Roladki wołowe z kapustą pekińską

 

  • polędwica wołowa 6 plastrów
  • kapusta pekińska 30 dag
  • ser biały 15 dag
  • masło 2 łyżki
  • mąka 1 łyżka
  • cebula 1 sztuka
  • curry 1 łyżeczka
  • bulion warzywny 1 szklanka
  • sól
  • pieprz
  • śmietana 1 szklanka

Sposób przygotowania:

Roladki wołowe z kapustą pekińską
Mięso rozbijamy na większe płaty. Kapustę blanszujemy i siekamy, dodajemy ser biały i dokładnie mieszamy. Na płaty mięsa nakładamy farsz kapuściano-serowy i rolujemy roladki. Odsmażamy je na maśle, podlewamy bulionem (stopniowo) i dusimy pod przykryciem. Cebulę siekamy i dodajemy do mięsa. Sos doprawiamy, zaprawiamy śmietaną.

Tagi:

sery ser kapusta