paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Roladki z bakłażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo szybka w przygotowaniu i smaczna przekąska

Roladki z bakłażana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z bakłażana

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z bakłażana
Bakłażana opłukać, odkroić czubek i pokroić po długości na cienkie plastry. Na suchą rozgrzaną patelnię na kilka sekund włożyć plastry bakłażana tak aby był miękki do rolowania. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pieczarki obrać opłukać i pokroić w plasterki . Cebule obrać i pokroić w kosteczkę. Na patelni roztopić łyżeczkę masła i podsmażyć pieczarki z cebulą tak aby puściły sok. Każdy plaster oprószyć pieprzem oraz suszonym koperkiem. Na jednym końcu bakłażana położyć plasterek salami na salami kładziemy pieczarki z cebulką i ser żółty . Bakłażana rolujemy i przekłuwamy wykałaczką. Układamy w blaszce do pieczenia i zapiekamy aby ser się rozpuścił.
Roladki z bakłażana
Pieczarki obrać opłukać i pokroić w plasterki . Cebule obrać i pokroić w kosteczkę.
Roladki z bakłażana
Każdy plaster oprószyć pieprzem oraz suszonym koperkiem.
Roladki z bakłażana
Na jednym końcu bakłażana położyć plasterek salami na salami kładziemy pieczarki z cebulką i ser żółty .
Roladki z bakłażana
Bakłażana rolujemy i przekłuwamy wykałaczką