gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Roladki z białą kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki z białą cienką kiełbasą idealnie pasują na świąteczny obiad i nie tylko. Polecam są pyszne :)

Roladki z białą kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z białą kiełbasą

 

  • 1 kg karkówki
  • 7-8 sztuk cienkich białych kiełbasek
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do karkówki
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki z białą kiełbasą
Karkówkę kroimy w plastry i rozbijamy cienko tłuczkiem. Następnie każdy plaster posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do karkówki. Po czym smarujemy plastry karkówki musztardą. Na każdym płacie mięsa układamy po jednej kiełbasce. Mięso z kiełbasa zwijamy ciasno w rulon i spinamy wykałaczką lub związujemy nitką. Roladki układamy w głębszej patelni i smażymy na złoty kolor pod przykryciem.
Roladki z białą kiełbasą
Karkówkę kroimy w plastry i rozbijamy cienko tłuczkiem. Następnie każdy plaster posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do karkówki.
Roladki z białą kiełbasą
Po czym smarujemy plastry karkówki musztardą.
Roladki z białą kiełbasą
Na każdym płacie mięsa układamy po jednej kiełbasce.
Roladki z białą kiełbasą
Roladki układamy w głębszej patelni i smażymy na złoty kolor pod przykryciem.

Tagi:

przyprawy