Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Roladki z boczku i bakłażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 250
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki z boczku i bakłażana- są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealne na obiad lub ciepłą kolację.

Roladki z boczku i bakłażana

Składniki:

Roladki z boczku i bakłażana

 

Sposób przygotowania:

Roladki z boczku i bakłażana

Przygotowanie bakłażana

Roladki z boczku i bakłażana
Bakłażana kroję w plastry i oprószam solą.

Bakłażana kroję w podłużne plastry, solę i odstawiam na 5 minut, aby zmiękły.

Formowanie roladek

Roladki z boczku i bakłażana
Przygotowany bakłażan i boczek zwijam w roladki.

Na plastrach boczku układam plastry bakłażana. Zwijam w roladki.

Pieczenie

Roladki z boczku i bakłażana
Roladki układam w naczyniu. Posypuję serem i przyprawami. Zapiekam.

Roladki układam w naczyniu żaroodpornym. Oprószam solą, pieprzem ziołowym oraz oregano. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach. Posypuję nim roladki. Roladki skrapiam olejem. Zapiekam około 40 minut w temperaturze 170 stopni.