aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Roladki z camembertem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Do dzisiejszego drugiego dania przygotowałam roladki z piersi kurczaka z aksamitnie gładkim i soczystym camembertem w środku.

Roladki z camembertem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z camembertem

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z camembertem
Filety myjemy i osuszamy. Kroimy je na pół i mocno rozbijamy, żeby były cieniutkie. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na każdym kawałku fileta układamy po jednym plasterku sera i zwijamy w roladkę. Tak przygotowane roladki obtaczamy najpierw w mącę. Następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażymy je na gorącym oleju na patelni, do zrumienienia panierki – z każdej strony. Gotowe wykładamy na papierowy ręcznik, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Podajemy jeszcze gorące z ziemniakami lub frytkami.
Roladki z camembertem
Mocno rozbite filety przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na każdym układamy po plasterku sera camembert.
Roladki z camembertem
Filety z serem zwijamy w roladki, lekko dociskając mięso.
Roladki z camembertem
Roladki obtaczamy w mace, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej.
Roladki z camembertem
Roladki smażymy na gorącym tłuszczu na patelni.