Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 701]

Roladki z chleba tostowego z pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 320
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu! Właśnie takie są te roladki. Idealnie nadają się na śniadanie, czy zwykłą przekąskę.

Roladki z chleba tostowego z pasztetem

Składniki:

Roladki z chleba tostowego z pasztetem

 

  • 10 kromki chleba tostowego
  • 180-200 g pasztetu

Do panierowania:

Dodatkowo:

  • olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki z chleba tostowego z pasztetem

Chleb:

Roladki z chleba tostowego z pasztetem
Jeśli skórka się kruszy - należy ją odciąć przez wałkowaniem.

Kromki chleba należy rozwałkować - tak jak ciasto.

Roladki:

Roladki z chleba tostowego z pasztetem
Roladki należy dokładnie opanierować - pamiętając też o bokach.

Każdą kromkę chleba posmarować solidną porcją pasztetu i delikatnie zwinąć.

Wszystkie roladki dokładnie obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Smażenie:

Roladki z chleba tostowego z pasztetem
Roladki powinny być rumiane - wtedy będą chrupiące.

Roladki smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Powinny być ładnie zarumienione.

Gotowe - odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym.

Tagi:

przystawki