Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Roladki z chrzanem i kapusta

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

moje ala devolaje:) przepyszne i mięciutkie

Roladki z chrzanem i kapusta Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z chrzanem i kapusta

 

  • porcja na 4 osoby:
  • 1 podwójna piers kurczaka
  • 4 łyzeczki chrzanu
  • ok 15 dag sera zółtego
  • kilka listków kapusty pekińskiej
  • 6 ząbków czosnku
  • 2 łyzki maki
  • 2 jajka
  • 6 łyzek bułki tertej
  • sól, pieprz, jarzynka

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki z chrzanem i kapusta
piersi dzielimy na 4 częsci krojąc je na połowe wzłuż długosci, rozbijamy tłuczkiem, dobrze pieprzymy i posypujemy jarzynka (po 1 stronie). Na czesci gdzie sa przyprawy rozsmarowywujemy 1 łyżeczke chrzanu, dajemy kawałek sera zółtego i drobno piosiekaną pekinke. Składamy na pół i spinamy wykałaczkami. Czosnek rozgniesc i zmieszac ze szczypotą soli, nakładac na jedną częsc roladek, opruszyc to miejsce mąka i docisnac. Następnie tradycyjnie panierujemy w jajku i bułce.Smacznego!
Roladki z chrzanem i kapusta
roladki przed zawinięciem
Roladki z chrzanem i kapusta
duzo czosnku to podstawa :)
Roladki z chrzanem i kapusta
smaczne roladki w trakcie smazenia
Roladki z chrzanem i kapusta
przed podaniem wyjmujemy wykałaczki