iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Roladki z cukinii i kabanosa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Roladki z cukinii i kabanosa z odrobina chrzanu

Roladki z cukinii i kabanosa

Składniki:

Roladki z cukinii i kabanosa

 

  • 1 cukinia młoda,
  • 10 dag kabanosa,
  • Chrzan śmietankowy Smak,
  • pieprz biały Prymat,
  • 4 oliwki czarne,
  • koperek,
  • Kucharek - uniwersalna przyprawa

 

Sposób przygotowania:

Roladki z cukinii i kabanosa
Cukinie dobrze myjemy nie obieramy z skórki. Cukinię wybieramy młodą ,kroimy w długie cieniutkie paski . W garnku zagotowujemy wodę z odrobiną przyprawy uniwersalnej do smaku . Na wrzątek wrzucamy pokrojoną cukinię i gotujemy ok 3 -4 min . Następnie wyciągamy i układamy na desce ,żeby ostygła. Smarujemy plasterki cukinii chrzanem i zawijamy w nią kawałki kabanosa. Ozdabiamy koperkiem i plasterkiem oliwek czarnych. Podajemy .