Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Roladki z czerwoną cebulą i papryką.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Roladki z piersi kurczaka mocno pachnące majerankiem.

Roladki z czerwoną cebulą i papryką. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z czerwoną cebulą i papryką.

 

  • 4 średniej wielkości piersi z kurczaka
  • 4 plastry żółtego sera
  • jedna papryka
  • duża czerwona cebula
  • łyżka majeranku
  • łyżka oleju
  • sól
  • łyżka ziołowego pieprzu
  • delikat czerwony
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • ręczniki papierowe
  • olej do smażnia

 

Sposób przygotowania:

Roladki z czerwoną cebulą i papryką.
Filet rozbijamy na dość cienkie płaty, lekko posypujemy solą. Cebulę kroimy w pół krążki, paprykę w słupki i dusimy do miękkości na odrobinie oleju.Pod koniec posypujemy majerankiem, pieprzem ziołowym i odrobiną soli. Lekko studzimy. Na każdym płacie mięsa układamy plaster sera a na nim cebulę z papryką. Ciasto zwijamy i panierujemy w jajku, a następnie w bułce tartej. Układamy na gorącej patelni z olejem.. łączeniem mięsa do spodu. Smażymy na bardzo wolnym ogniu z każdej strony. Osuszamy na ręczniku i jeszcze ciepłe posypujemy delikatem.
Roladki z czerwoną cebulą i papryką.
Mięso rozbijamy na dość cienkie płat i posypujemy solą.
Roladki z czerwoną cebulą i papryką.
Cebulę z papryką dusimy do miękkości i posypujemy pieprzem oraz majerankiem.
Roladki z czerwoną cebulą i papryką.
Na każdym płacie mięsa układamy ser, a na nim nadzienie.
Roladki z czerwoną cebulą i papryką.
Panierowane roladki smażymy na bardzo wolnym ogniu.