VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Roladki z fasolką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Uwielbiam przyrządzać roladki, ponieważ z każdym nadzieniem dobrze smakują. Tym razem dodałam zieloną fasolkę szparagową i pieczarki. Podałam je z surówką z sosem koperkowo-ziołowym. Pycha!

Roladki z fasolką i pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki z fasolką i pieczarkami

 

 

  • Surówka:
  • 6 rzodkiewek
  • 1 pomidor
  • 0,5 główki kapusty pekińskiej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki wody
  • 2 łyżki sosu koperkowo-ziołowego

 

Sposób przygotowania:

Roladki z fasolką i pieczarkami
Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w 2 cm plastry. Każdy rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Pieczarki kroimy w pół plasterki, cebulkę w kosteczkę. Wszystko podsmażamy na patelni. Na każdym płacie mięsa układamy po dwie łyżki pieczarek z cebulką oraz fasolkę (użyłam mrożonej fasolki ). Zwijamy na kształt roladki, opruszamy solą i pieprzem. Roladki obtaczamy w rozmieszanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni. Surówka: Kapustę pekińską szatkujemy w piórka, rzodkiewkę i pomidora kroimy w kosteczkę. Zalewamy przygotowaną mieszanką (oliwa, woda i sos koperkowo- ziołowy). Dokładnie mieszamy.Smacznego!
Roladki z fasolką i pieczarkami
Etap 1 Na każdym płacie rozkładamy pieczarki z cebulką i fasolkę szparagową