VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Roladki z goudą, camembertem i natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo proste w przygotowaniu, delikatne i mocno serowe roladki z kurczaka. Posmakują każdemu! Smakują również na zimno na kanapeczki!

Roladki z goudą, camembertem i natką pietruszki

Składniki:

Roladki z goudą, camembertem i natką pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z goudą, camembertem i natką pietruszki
Filet z kurczaka kroimy w poprzek, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie układamy plaster sera gouda, kawałek sera camembert i posiekaną natkę pietruszki. Ściśle zwijamy w rulon. Każdą roladkę obtaczamy w osolonym rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni z niewielką ilością oleju. Z podanej porcji wyszło mi 8 roladek.