SUPERPRZEPIS

Roladki z grillowanego bakłażana

  • 6
  • Gatita
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12
Roladki z grillowanego bakłażana Więcej zdjęć (2)

Roladki z grillowanego bakłażana są doskonałym dodatkiem do mięsnych dań przygotowanych na grillu. Możemy je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane ani czasochłonne, a fajnie urozmaicą nasze menu.

Składniki:

Roladki z grillowanego bakłażana

 

Sposób przygotowania:

Roladki z grillowanego bakłażana
Bakłażana kroimy na cienkie plastry, ja kroję go na maszynce do chleba. Malujemy go z obydwu stron oliwą z oliwek, solimy i grillujemy ma rozgrzanym grillu z obydwu stron, aż będzie miękki. Odkładamy na bok.

Czosnek obieramy z łupiny, z papryczki usuwamy nasionka. Ząbek czosnku bardzo drobniutko siekamy, to samo robimy z papryczką chili.

W miseczce mieszamy serek śmietankowy, jogurt, czosnek, papryczkę i przyprawy. Listki bazylii drobno siekamy.

Pomidorki kroimy na pół. Każdy plaster bakłażana smarujemy serkiem ziołowym, posypujemy bazylią i układamy pomidorki.

Zwijamy z ciasny rulon i układamy na talerzu. Przed podaniem delikatnie skrapiamy oliwą i posypujemy świeżą bazylią.
Roladki z grillowanego bakłażana
Zgrillowanego bakłażana smarujemy ziołowym serkiem.

Tagi:

bakłażan