lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

roladki z grzybami i porem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

roladki z grzybami i porem

roladki z grzybami i porem

Składniki:

roladki z grzybami i porem

 

 

Sposób przygotowania:

roladki z grzybami i porem
Grzyby leśne umyj,osusz,pokrój w cienkie plasterki.Pora oczyść,przekrój na pół,pokrój w talarki,podsmaż na maśle, następnie dodaj do niego grzyby oraz sól,pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Plastry schabu rozbij,skrop sokiem z cytryny,oprósz solą i pieprzem.Farsz z pora i grzybów ostudź i poukładaj równomiernie na plastrach mięsa.Zwiń roladki które obtocz w mące pszennej,następnie roztrzepanym jaju z przyprawami i na samym końcu w tartej bułce.Smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony.