Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Roladki z indyka z estragonem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Roladki z indyka z estragonem

Składniki:

Roladki z indyka z estragonem

 

  • 0,5 kg filetu z indyka
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 małe ogórki konserwowe
  • 100 ml rosołu
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 2 łyżeczki suszonego estragonu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka z estragonem
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Rozbić. Pokroić na kawałki (6 X 6 cm). Posolić popieprzyć i posypać estragonem. Ogórki pokroić w słupki i kłaść po jednym na każdy kawałek indyka. Zwinąć i spiąć wykałaczką. W rondlu rozgrzać tłuszcz. Roladki obsmażyć na złoty kolor, podlać rosołem wymieszanym z winem i dusić do miękkości (ok. 1/2 godz.) Powstały po duszeniu sos zagęścić mąką. Polać nim roladki.

Tagi:

indyk