Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Roladki z indyka z szynką i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dzięki odpowiednim dodatkom mięso z piersi indyka, ugotowane na parze, nabiera niezwykłego smaku i aromatu.

Roladki z indyka z szynką i szpinakiem

Składniki:

Roladki z indyka z szynką i szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka z szynką i szpinakiem

ETAP 1:

Roladki z indyka z szynką i szpinakiem
Szpinak z serkiem mascarpone podsmażony na patelni

Posiekany szpinak podsmażamy na patelni. Pok kilku minutach dodajemy serek mascarpone, całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

ETAP 2:

Roladki z indyka z szynką i szpinakiem
Rozbite kotlety z plasterkiem szynki na wierzchu

Kotlety z piersi indyka rozbijamy i posypujemy niewielką ilością soli i pieprzu.

Na każdym kotlecie układamy plasterek szynki.

ETAP 3:

Roladki z indyka z szynką i szpinakiem
Porcję szpinaku nakładamy na każdy kotlet

Na szynce kładziemy trochę szpinaku z serkiem mascarpone.

ETAP 4:

Roladki z indyka z szynką i szpinakiem
Zrolowane kotlety z piersi z indyka z szynką i szpinakiem

Rolujemy ciasne roladki i gotujemy je na prze przez ok 20 minut.

Tagi:

mięso rolada