ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Roladki z indyka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowy obiad dla dbających o linię.

Roladki z indyka z warzywami

Składniki:

Roladki z indyka z warzywami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka z warzywami
Pierś myjemy, kroimy na cienkie kotlety (z 1 piersi wyjdą nam 4 porcje). Mięso nacieramy curry i solimy. Na każdy płat mięsa nakładamy pół ogórka kiszonego i pół papryki. Zawijamy mięso i spinamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, Układamy roladki, krótko obsmażamy je z obu stron, i wlewamy szklankę bulionu (z kostek może być). Oprószamy roladki pieprzem ziołowym i dusimy je pod przykryciem aż zmiękną. Podajemy z ziemniakami lub ryżem oraz z surówką.

Tagi:

indyk