Agnieszka Zet

Agnieszka Zet

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 363]

Roladki z indyka z winogronami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Owoce znakomicie łączą się z drobiem. Tym razem postanowiłam połączyć pierś z indyka z pysznymi, zielonymi winogronami, tworząc roladki. Całości smaku dodał ser pleśniowy camembert.

Roladki z indyka z winogronami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki z indyka z winogronami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka z winogronami

Przygotowanie mięsa

Roladki z indyka z winogronami
Mięso z indyka rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem

Sznycle z indyka opłukujemy, osuszamy, rozbijamy tłuczkiem. Mięso oprószamy solą i pieprzem.

Nadziewanie sznycli

Roladki z indyka z winogronami
Kotlety nadziewany winogronami i serem camembert

Winogrona myjemy, kroimy na połówki, wyjmujemy pestki. Ser pleśniowy kroimy na kawałki. Na każdym sznyclu układamy kawałek sera oraz cztery połówki winogron.

Zwijanie roladek, panierowanie

Roladki z indyka z winogronami
Zwijamy roladki - za chwilę roladki będą panierowane

Roladki zwijamy i panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej.

Smażenie i pieczenie

Roladki z indyka z winogronami
Roladki obsmażamy, a następnie pieczemy w piekarniku

Roladki obsmażamy na patelni z każdej strony, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Pieczemy 35 minut w 180 st.C.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Tagi:

danie roladki