Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Roladki z kabanosami i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki z mięsa wieprzowego z dodatkiem kabanosa, ostrej musztardy i jajka to wspaniałe połączenie. Polecam.

Roladki z kabanosami i jajkiem

Składniki:

Roladki z kabanosami i jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kabanosami i jajkiem

ETAP 1:

Roladki z kabanosami i jajkiem
Przyprawione solą i pieprzem mięso posmarować musztardą.

Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.

ETAP 2:

Roladki z kabanosami i jajkiem
Na mięso włożyć posiekane jajka i kawałki kiełbasy.

Następnie posypać posiekanym, ugotowanym jajkiem, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć po kawałku kabanosa.

ETAP 3:

Roladki z kabanosami i jajkiem
Mięso z nadzieniem dokładnie zwinąć w roladki.

Mięso zwinąć w roladki, zawiązać nicią kuchenną.

Zrumienić ze wszystkich stron na patelni z rozgrzanym olejem.

ETAP 4:

Roladki z kabanosami i jajkiem
Roladki poddusić w wodzie z przyprawami i przygotować sos.

Rumiane roladki przełożyć do garnka, wlać szklankę wody, dodać liść laurowy, szczyptę soli, pieprzu i sosu sojowego. Przykryć i dusić do miękkości, około 30 minut.

Sos
Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę i czosnek.

Mąkę i mieloną paprykę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody.

Roladki wyjąć z wywaru, usunąć nici. Wywar połączyć z mąką i cebulą, mieszając zagotować.

Przyprawić do smaku solą, pieprzem o sosem sojowym, przecedzić przez sito.