evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Roladki z karkówki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne roladki z karkówki-Polecam :)

Roladki z karkówki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki z karkówki

 

  • 4 plastry ładnej mięsistej karkówki b/k
  • 1 słoiczek pieczarek w zalewie solnej 290g (one sa pokrojone w cieniutkie plasterki)
  • 15-20 cm pora jasna część
  • 6 czubatych łyżek startego żółtego sera np. gouda
  • 2 łyżki oleju
  • Przyprawy:
  • przyprawa do wieprzowiny,czosnek granulowany,sól,pieprz świeżo mielone wg.uznania
  • 1 jajo surowe + bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania:

Roladki z karkówki
Pieczarki odsączamy na durszlaku,przepłukujemy pod bierzącą wodą-odstawiamy do odsączenia. Pora kroimy w krążki i przesmażamy na oleju do lekkiego zwiędnięcia-odstawiamy. Umyte i osuszone plastry mięsa rozbijamy najlepiej przez folię żeby nie podziurawić mięsa na cieniutkie płaty. Każdy płat przyprawiamy w/w przyprawami. Do miski dodajemy pieczarki,pora,ser.Doprawiamy solą,pieprzem i całość mieszamy na jednolitą masę. Na każdy płat mięsa wykładamy porcję farszu i zawijamy najpierw boki a nastepnie w rulon. Panierujemy w roztrzepanym jaku a następnie w bułce tartej.Smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na złoto-brązowy kolor żeby w środku nie były surowe,odsączamy z nadmiaru tłuszczu i podajemy z ulubionymi dodatkami :)
Roladki z karkówki
to zdjęcie przedstawia nam poszczególne etapy przygotowania