gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Roladki z ketchupem, serem feta i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Roladki ze schabu z dodatkiem sera feta, ketchupu i marchewki, najlepsze do obiadu podane z ziemniakami i surówka.

Roladki z ketchupem, serem feta i marchewką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z ketchupem, serem feta i marchewką

 

  • 500 g schabu wieprzowego bez kości,
  • 6-7 łyżeczek ketchupu,
  • ok100g sera feta,
  • 1 marchewka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 2 łyżki mąki,
  • alej do smażenia,
  • woda do gotowania ok 1 litra,

Sposób przygotowania:

Roladki z ketchupem, serem feta i marchewką
Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Jeżeli mamy taką możliwość to najlepiej jest to zrobić dzień wcześniej. Plastry smarujemy łyżeczką ketchupu. Ser feta kroimy w plasterki dość cienko. Kładziemy na ketchup. Marchewkę kroimy w cieniutkie paseczki kładziemy kilka na ser. Zwijamy i oprószamy mąką. Spinamy wykałaczką. Podsmażamy do zrumienienia. Następnie dusimy ok 40 minut. Smacznego. 
Roladki z ketchupem, serem feta i marchewką
wykłądamy ketchup, ser feta i marchewkę, Zwiajmy.
Roladki z ketchupem, serem feta i marchewką
zawinięte roladki oprószamy mąka i podsmażamy.
Roladki z ketchupem, serem feta i marchewką
podsmażone Dusimy ok 40 minut do miękkości, gotowe, Smacznego.