Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3140]

Roladki z kurczaka z leśnymi grzybami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Roladki z kurczaka nadziewane leśnymi grzybami są oryginalne, aromatyczne i bardzo smaczne. Polecam.

Roladki z kurczaka z leśnymi grzybami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Roladki z kurczaka z leśnymi grzybami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka z leśnymi grzybami
Oczyszczone grzyby blanszować w lekko osolonej wodzie, osączyć drobno posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, połączyć z grzybami, podsmażyć, dodać bułkę tartą, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać, ostudzić.

Umyte filety z kurczaka osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Włożyć porcję farszu, zwinąć w roladkę, zawiązać nitką kuchenną, oprószyć pieprzem i mieloną papryką.

Włożyć do worka do pieczenia mięsa, skropić oliwą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce i włożyć na 30-40 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.

Z upieczonego mięsa przed podaniem usunąć nici.
Roladki z kurczaka z leśnymi grzybami
Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę i grzyby.
Roladki z kurczaka z leśnymi grzybami
Połączyć z bułką tartą, doprawić do smaku.
Roladki z kurczaka z leśnymi grzybami
Zimny farsz wyłożyć na przygotowane mięso.
Roladki z kurczaka z leśnymi grzybami
Zwinąć w roladkę, zawiązać nitką kuchenną.
Roladki z kurczaka z leśnymi grzybami
Oprószyć przyprawami, skropić oliwą i włożyć do worka do pieczenia mięsa.