LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Roladki z łososiem na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyglądają bardzo efektownie a jeszcze lepiej smakują.

Roladki z łososiem na zimno

Składniki:

Roladki z łososiem na zimno

 

  • 8 dag mąki
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • 6 plastrów wędzonego łososia
  • 10 dag twarożku
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cytryna
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z łososiem na zimno
Mleko połączyć z jajkami, szczyptą soli i maką tak, aby powstało płynne ciasto. Chochelką nakładać porcje ciasta na patelnie i smażyć nalesniki. Twaróg utrzeć z posiekanymi ziołami i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Papryke umyć ,osuszyć , usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostke. Zimne nalesniki posmarować farszem, na wierzch ułozyć plaster łososia i ciasno zrolować. Wstawic do lodówki na ok 30 min. Gotowe schłodzone nalesniki pokroić na ukośne plastry ok 2 cm, tak by wyeksponować mozaike składników nadzienia.

Tagi:

jajko jajka