Gotujmy.pl Gotujmy.pl

Korzysta z ciasteczek (cookies)

OK, lubię ciasteczka Więcej informacji
pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 81]

Roladki z mielonego mięsa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 25

pikantne roladki

Roladki z mielonego mięsa

Składniki:

Roladki z mielonego mięsa

  • 1/2kg mięsa mielonego
  • 4plastry boczku
  • 4plastry sera żółtego
  • 4cieńkie kawałki jabłka
  • posiekana zielona pietruszka
  • musztarda
  • olej

Sposób przygotowania:

Roladki z mielonego mięsa

mięso wyrabiamy jak na mielone kotlety i dzielimy na cztery porcje.Z każdej porcji uformować na folii płaski prostokąt,posmarować plastry musztardą i układać na nich boczek,ser,posiekaną pietruszkę,jabłko i zwijać za pomocą folii.Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim rolady.Można też smażyć na patelni grillowej